lunes, 8 de diciembre de 2008

GOZO ZALEAK


Gehienei gustatzen zaigu gauza gozoak jatea: opilak, pastelak, txokolatea, karameloak... eta gehienok ados egongo gara opilik eta postrerik gozoenak amonarenak direla esatean. Eta zergaitik da hau honela? Zergaitik dira amonaren opilak gozoenak? Erantzuna garbia da: guk ez dugula denborarik hartzen hainbeste gogoko ditugun errezetak prestatzeko.
Horregatik, eta hau irakurritakoan sukaldaritza saioetan ez hasteko aitzakiarik ez dezazuen izan hona hemen opiltxo goxo batzuen errezeta:

OSAGAIAK:
1.-katilukada bat esnegain
2.-katilukada bat azukre
3.-katilukada bat (edo pixka bat gutXiago) irin
4.-3 arraultze.

URRATSAK
Osagai guztiak ontzi baterat bota, irabiagailuaz nahastu eta labeko bandejaren gainean pila txiki batzuk egin (nahiko bananduta egon behar dute, beroarekin asko zabaltzen direlako).
Labea berotu 10 minutuz eta gero gailetak sartu 175ºtan, gorritu direnean pixka bat atera eta hoztutzen utzi.

ON EGIN!!!!

No hay comentarios: